Visie

liefde voor gebouwen

Het werk van Jan Roothart wordt gekenmerkt door een grote liefde voor gebouwen. Gebouwen worden ontworpen in samenhang met de omgeving en met oog voor detail. De mogelijkheden op het gebied van ruimtelijkheid en lichtinval worden optimaal benut. Bij verbouw worden historische elementen gewaardeerd en versterkt, soms juist door moderne toevoegingen.

ruimte voor dialoog

Goede architectuur kan alleen maar tot stand komen door een goede samenwerking tussen opdrachtgever en architect. In de werkwijze van Jan Roothart is veel ruimte voor dialoog. Door goed te luisteren en zich in te leven in de werk- of levensstijl van de toekomstige gebruikers wordt een prettige leefomgeving gecreƫerd. Zo ontstaat een omgeving die verrast en inspireert maar ook praktisch en efficiƫnt is.

praktisch en ervaren

Jan Roothart heeft veel ervaring in het ontwerpen en begeleiden van zowel nieuwbouw als vernieuwbouw. Kennis van de mogelijkheden van moderne architectuur combineert hij met praktische ervaring en inzicht in de realiseerbaarheid ervan. Door deze veelzijdigheid is hij in staat om projecten van het eerste idee tot de laatste schroef te begeleiden. De mogelijkheden die een bepaalde plek of een gebouw bieden worden zo optimaal benut.