Utrecht III

Bij deze verbouwing in Utrecht is een monumentaal pand gestript tot het casco en daarna geheel vernieuwd. Het pand was verwaarloosd en donker. Door glas en nieuwe ruimtelijke verbindingen is een ruim en licht huis gecreëerd.

Aannemer: Aannemingsbedrijf Nagtegaal B.V. Utrecht

04

Houten II

Bij deze verbouwing in Houten is een karakteristiek pand gestript tot het casco en daarna geheel vernieuwd. Het werd vergroot middels een zij- en achteruitbouw en dakkapellen. Het pand was hokkerig en donker. Door veel glas en nieuwe ruimtelijke verbindingen is een ruim en licht huis gecreëerd.

Aannemer: BEJACO Benschop

Woerden II

Aan een eerder door Jan Roothart verbouwde boerderij in Woerden, is een nieuwe achterbouw gerealiseerd.
Door veel glas is een licht woongedeelte ontstaan met prachtig uitzicht op het landschap.
In de aanbouw is, op de begane grond een woonkeuken en een bijkeuken gerealiseerd, op de verdieping een slaapkamer met een badkamer.
De verbinding met het bestaande gedeelte is op vanzelfsprekende wijze opgelost.

In het project is een unieke trap van hoge sterkte beton toegepast.
www.bouwwereld.nl

www.cementonline.nl/eerste-nederlandse-zhsb-trap

Aannemer: Bouwbedrijf Dijkers Kockengen
Keuken en kasten: www.petervocking.nl
Betontrap: www.wijmakenalles.nl
Tuinaanleg: www.jochemversloot.nl

Eigen Huis & Interieur juni 2016

woerdenII_01

Houten I

In een oude boerderij in Houten, bestaande uit een voorhuis en een deel waarin een tweede woning was gesitueerd, is een geheel nieuwe woning ontworpen. De oude woningen waren zeer hokkerig ingedeeld en in slechte staat, daarom werd het geheel opgeschoond tot de buitenschil.

De verbouwing bestaat uit een plattegrond die is gevormd rond een grote centrale hal. Hierdoor ontstaat een rustig geheel. Er is een leefplek aan de voorkant en een leefplek aan de achterkant gecreëerd. Door middel van doorkijkjes worden de gehele diepte, breedte en hoogte van het huis voelbaar. Lichtinval en kunstlicht zorgen voor een zeer prettig leefmilieu. Het huis is geheel geïsoleerd en voorzien van nieuwe techniek.

Aannemer: Aannemingsbedrijf C.C. van Rhenen Lopikerkapel

w11