Houten II

Bij deze verbouwing in Houten is een karakteristiek pand gestript tot het casco en daarna geheel vernieuwd. Het werd vergroot middels een zij- en achteruitbouw en dakkapellen. Het pand was hokkerig en donker. Door veel glas en nieuwe ruimtelijke verbindingen is een ruim en licht huis gecreëerd.

Aannemer: BEJACO Benschop

Woerden II

Aan een eerder door Jan Roothart verbouwde boerderij in Woerden, is een nieuwe achterbouw gerealiseerd.
Door veel glas is een licht woongedeelte ontstaan met prachtig uitzicht op het landschap.
In de aanbouw is, op de begane grond een woonkeuken en een bijkeuken gerealiseerd, op de verdieping een slaapkamer met een badkamer.
De verbinding met het bestaande gedeelte is op vanzelfsprekende wijze opgelost.

In het project is een unieke trap van hoge sterkte beton toegepast.
www.bouwwereld.nl

www.cementonline.nl/eerste-nederlandse-zhsb-trap

Aannemer: Bouwbedrijf Dijkers Kockengen
Keuken en kasten: www.petervocking.nl
Betontrap: www.wijmakenalles.nl
Tuinaanleg: www.jochemversloot.nl

Eigen Huis & Interieur juni 2016

woerdenII_01

Bilthoven I

Bij deze verbouwing in Bilthoven is een pand met achterstallig onderhoud gestript tot het casco en geheel vernieuwd.
Het huis was vrij gesloten, donker en hokkerig. Door middel van een moderne ingreep is gezorgd voor veel licht en is het huis naar de tuin geopend.
De woonkamer, eetkamer en de keuken aan de achtergevel zijn middels doorgangen met schuifdeuren met elkaar verbonden. Een nieuwe route is zo ontstaan waarbij de hele breedte van het huis wordt ervaren, wat de ruimtelijkheid vergroot.

Aannemer: Aannemingsbedrijf C.C. van Rhenen Lopikerkapel

bilt_000

Houten I

In een oude boerderij in Houten, bestaande uit een voorhuis en een deel waarin een tweede woning was gesitueerd, is een geheel nieuwe woning ontworpen. De oude woningen waren zeer hokkerig ingedeeld en in slechte staat, daarom werd het geheel opgeschoond tot de buitenschil.

De verbouwing bestaat uit een plattegrond die is gevormd rond een grote centrale hal. Hierdoor ontstaat een rustig geheel. Er is een leefplek aan de voorkant en een leefplek aan de achterkant gecreëerd. Door middel van doorkijkjes worden de gehele diepte, breedte en hoogte van het huis voelbaar. Lichtinval en kunstlicht zorgen voor een zeer prettig leefmilieu. Het huis is geheel geïsoleerd en voorzien van nieuwe techniek.

Aannemer: Aannemingsbedrijf C.C. van Rhenen Lopikerkapel

w11

Amsterdam II

Een nieuwbouw kantoorpand  ligt ingesloten door appartementen waardoor de toetreding van licht beperkt is. In de casco opgeleverde studio is het aanwezige licht in de ruimte benadrukt en daar waar nodig met kunstlicht versterkt. Door materiaal en kleur zijn bespreek- en werkplekken gecreëerd en is het totale ruimtegevoel optimaal.

Trendsl_02