Jan Roothart

achtergrond

Jan Roothart studeerde bouwkunde aan de HTS in Utrecht en architectuur aan de TU Delft (eervolle vermelding afstuderen). Hij werkte bij Villanova in Rotterdam, bij de Hoog ontwerp en onderzoek in Amsterdam, bij Architectenbureau Mooren en Scheen in Dordrecht en bij Architectenbureau van Klooster in Utrecht. Sinds 2003 is hij zelfstandig architect.

ervaring

In de loop van zijn carrière heeft hij te maken gehad met alle facetten van zowel ontwerp als uitvoering. Nu combineert hij architectonische ambitie met een gebruikersvriendelijke aanpak. Daarnaast weet hij de mogelijkheden op het gebied van ruimte en licht, functie en vorm te vertalen naar praktische oplossingen.

inzet

Een gebouw is pas mooi als het voldoet aan de verwachtingen van de gebruiker. Ruimtelijke beperkingen worden kansen om op creatieve ideeën te komen. Onverwachte oplossingen bieden een meerwaarde. Of het gaat om nieuwbouw of verbouw, door zijn werkzaamheden worden gebouwen op een natuurlijke en elegante manier passend voor de gebruiker.

Bewaren